Thamnophis fulvus, habitat

Dit exemplaar werd gevonden in een kleine drinkpoel voor vee. Hier vond men ook Hypopachus barberi en Exerodonta catracha.
Deze mannelijke Thamnophis fulvus was behoorlijk defensief, maar dat zijn ze eigenlijk altijd als ze pas gevangen zijn, aldus de vinder. Ze vingen ook nog een vrouwelijk exemplaar en zij zat zo vol met kikkers dat ze zich nauwelijks kon bewegen. Beide dieren werden aangetroffen naast een poel die vol met kleine, parende kikkers zat.
De twee hieronder afgebeelde kikkersoorten zijn in dat gebied een belangrijk onderdeel van het voedsel van Thamnophis fulvus.

Thamnophis_fulvus_Guajiquiro_HondurasThamnophis fulvus uit het onderstaande gebied

Thamnophis_fulvus_habitat_Guajiquiro_Honduras_01

De kathedraal met op de achtergrond het regenwoud bij Guajiquiro, Depto. de La Paz, Honduras in mei 2008.

Thamnophis_fulvus_habitat_Guajiquiro_Honduras_02Guajiquiro, Depto. de La Paz, Honduras in mei 2008.
Thamnophis_fulvus_habitat_Guajiquiro_HondurasDit is ten westen van Guajiquiro, Depto. La Paz, Honduras, in mei 2008. Guajiquiro, Depto. de La Paz, Honduras. May 2008.Op de achtergrond het regenwoud bij Guajiquiro, Depto. de La Paz, Honduras in mei 2008.
Deze stad bevindt zich op een hoogte van 1900 meter en de omliggende bergen zijn tussen de 2100 en 2200 meter hoog.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een drinkpoel voor vee bij de weg naar Guajiquiro op 2160 m hoogte, Depto. La Paz, Honduras. Mei 2008. Deze poel zat vol met zich voortplantende kikkers (Hypopachus barberi en Exerodonta catracha), schijnbaar hiertoe aangezet door de eerste zware regenbuien van dat jaar, twee dagen voor deze foto werd gemaakt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grote hoeveelheden eieren van Hypopachus barberi in een drinkpoel voor vee bij de weg naar Guajiquiro op 2160 m hoogte, Depto. La Paz, Honduras. Mei 2008.

Thamnophis_fulvus_habitat_Guajiquiro_Honduras_03Eieren van Hypopachus barberi in een drinkpoel voor vee bij de weg naar Guajiquiro op 2160 m hoogte, Depto. La Paz, Honduras. Mei 2008. Hypopachus barberi, Guajiquiro, Honduras_01Hypopachus barberi, Guajiquiro, Honduras.
OLYMPUS DIGITAL CAMERADrie volwassen, mannelijke Exerodonta catracha bij een drinkpoel voor vee bij de weg naar Guajiquiro op 2160 m hoogte, Depto. La Paz, Honduras. Mei 2008. Hypopachus barberi, Guajiquiro, HondurasHypopachus barberi, Guajiquiro, Honduras.

 

 

 

 

 

 

 


Hit Counter provided by Skylight